Wandelen in het Drents-Friese Wold

Het gebied van Nationaal Park het Drents-Friese Wold biedt tal van wandel mogelijkheden. Dit is een traditie die terug gaat tot ver voordat er sprake was van een Nationaal Park. Met het nabijgelegen Appelscha en het Aekingerzand was er al vroeg wandeltoerisme in onze regio. Daarop is door de toenmalige gemeente Vledder voortgeborduurd met de aanleg van fiets- en wandelpaden, parkeergelegenheden en picknickplaatsen. Vanuit de provincie en de huidige gemeente Westerveld worden grensoverschrijdende routes aangelegd, die in verbinding staan met andere trajecten.

Diverse wandelroutes

In de afgelopen halve eeuw is er daarom een enorm netwerk van wandelroutes ontstaan, van kort tot lang en van speels tot educatief.

Wandelkaarten

Links naar wandel-info

 

Wandelen door de historie

Koelingsveld, de Generaal en de Majoor

Maatschappij van Weldadigheid

Wandelen in de natuur

bossen, heide, vennen, beken, weilanden

flora en fauna

Ideale tussenstop

Op de grens van Drenthe en Friesland vindt u een ideale pleisterplaats in Hoeve De Werkhorst, aan de Werkhorstlaan 12, tussen Vledder, Vledderveen en Doldersum.

U kunt er bij mooi weer op het terras genieten van een kopje koffie of thee en het fantastische uitzicht op de landerijen. Ook zijn er boerderij ijs, zuivel en vruchtensappen verkrijgbaar.

Maar bij wat minder mooi weer kunt u ook binnen plaatsnemen in ons sfeervolle (verwarmde) lokaaltje. Ons zaaltje is tevens voorzien van uitgebreide toilet mogelijkheden, ook geschikt voor mindervaliden.

Startplaats met parkeergelegenheid

Hoeve De Werkhorst is ook een prachtige plek om uw wandelingen te beginnen. U kunt er goed parkeren (uw auto staat ook niet geheel onbeheerd), nog even koffie of thee doen voor vertrek en wellicht uzelf op gebak of ijs trakteren bij terugkomst!