AAAAA-actieve boerderij

 

 

Hoeve De Werkhorst is een AAAAA-actieve boerderij. Ja, we worden er nog altijd zo enthousiast van dat wij, Janneke en Lykele Bethlehem, spontaan gaan stotteren. Maar met AAAAA-actieve boerderij bedoelen we ook:

Actieve boerderij: Een normaal (hard) werkend boeren bedrijf waar koeien gehouden worden voor hun melk. Maar waar we niet mee hoeven te gaan in de schaalvergroting omdat we daarnaast nog meer activiteiten ontwikkelen.

Actieve boerderij: Een boeren bedrijf waar we tevens onze eigen melk op ambachtelijke wijze tot onze eigen zuivelproducten verwerken en deze ook zelf vermarkten onder ons eigen label: "Zuivel van de luie boer, want de natuur doet 't meeste werk."

Actieve boerderij: Een boeren bedrijf met een eigen boerderijwinkel, waar we diverse streekproducten verkopen, waaronder ook onze eigen zuivel.

Actieve boerderij: Een boeren bedrijf waar we open staan voor de vrijetijdseconomie. Waar we passanten, wandelaars en fietsers, een rustpauze bieden op ons terras met fraai uitzicht of in onze ontvangstruimte in de sfeervol verbouwde voormalige varkensschuur. Hier serveren wij koffie, thee en vruchtensappen, uiteraard onze eigen karnemelk en chocolademelk, eventueel met taart, of boerderij ijs.

Actieve boerderij: Een boeren bedrijf waar u terecht kunt om uw activiteit te organiseren. U kunt bij ons het sfeervolle zaaltje huren en hierbij een arrangement op maat regelen.

 

Melkveehouderij

De kern van ons bedrijf blijft nog altijd de melkveehouderij. Onze koeien, die we daarvoor houden, gaan dagelijks naar buiten om te grazen in de weilanden te midden van het natuurschoon. Onze melk is dus 100% weidemelk van gras gevoerde koeien. Zonder op de biologisch dynamische toer te gaan, durven wij toch wel te stellen dat we hiermee de meest natuurlijke melk produceren.

Happy kudde

We hebben een gemoedelijke happy kudde van 45 melkkoeien. Elke koe is daarin voor ons nog een individu die we van haver tot gort kennen (hoewel we dit niet bijvoeren). De kudde gaat haar gang in een eigen ritme. Ze gaat na het melken in de ochtend naar buiten om te grazen en komt uit zichzelf weer terug naar de melkstal om 's avonds opnieuw gemolken te worden.

Moderne melkstal

In de melkstal werken we niet met melkrobots, maar wel met moderne apparatuur in een melkput. Dit stelt ons in staat om de beste kwaliteit melk te produceren op een uitermate diervriendelijke en boeren-rug-vriendelijke manier. Omdat wij onze zuivel van onze eigen melk produceren, kunt u ervan verzekerd zijn dat hierbij alles in het teken van kwaliteit staat.